Često postavljana pitanja

Šta je to IPTV?

Internet protokol televizija (IPTV) je sistem kroz koji se pružaju usluge za Internet Televiziju putem komutacije mrežne infrastrukture, arhitekture i umrežavanja Internet protokola. IPTV je jedno od najnovijih dostiguća iz oblasti primene telekomunikacija u televizijske svrhe. Drugim rečima, još skraćenije: IP-TV je sistem i mogućnost emitovanja TV-kanala uživo putem Interneta (kao nekada preko satelitskih antena). Svi TV-programi se prate normalno na običnom kućnom TV-aparatu.

Šta mi je potrebno da pratim ex-YU TV-kanale?

Za korišćenje ovog servisa je potreban je pristup Internetu od min. 4 Mbps download-a, naš risiver/IPTV Kopernikus i TV-aparat. Ništa više od toga. Zahvaljujući ovoj najsavremenijoj tehnologiji i našem boksu, u mogućnosti ste od sada da pratite domaće TV-programe sa ex-YU područja na Vašem TV-u, po želji i PC-u, svuda u svetu.

Šta je to IPTV Kopernikus?

IPTV Kopernikus je najsavremeniji tehnički uređaj koji povezuje Vaš Internet i TV – aparat. Povezivanje je vrlo jednostavno: Internet kabl uključite u IPTV Kopernikus box, a sa Vašim televizorom povežite HDMI kablom.

Kako da proverim brzinu moje Internet veze?

Brzinu proverite na strani Bandwidth Speed Test. Download brzine od 4 Mbit/sec (4000 kbps) ili više, dovoljno je da možete da primati usluge našeg servisa. Brzinu možete proveriti i jednostavnim klikom na sledeću sliku, koja će vas preusmeriti direktno na pomenutu stranicu.

Ukoliko Vam treba pomoć sa naše strane preuzmite sledeći program:

Program za MTR izveštaj:

Da li mogu poneti svoj IPTV Kopernikus box kod prijatelja?

Možete, naravno. Vi plaćate servis i IPTV Kopernikus je Vaš, tako da ga možete poneti gde god želite. IPTV Kopernikus radi na 220V, a takođe i sa oba TV standarda (PAL i NTSC). Samo budite sigurni da imate High Speed Internet vezu (min. 4 Mbit/s).

Elektronski vodič. Kako da ga koristim?

Naš servis ima odličan programski vodič preko kojeg možete da se infromišete o kompletnoj programskoj šemi unapred do 72 sata.

Na aktuelnom TV kanalu, potrebno je samo pritisnuti dugme OK, čime se momentalno uključuje EPG sa logom kanala u donjem levom uglu, dok se kompletna lista programa pojavljuje u produžetku od loga kanala pa na desnu stranu. Vaše je samo da pomerite desno i tako možete videti šta ima dalje na programu.

Slika mi ponekad zamrzne. U čemu je problem?

Naš servis putuje do Vas maksimalnom brzinom od 4 Mbit u sekundi. Ukoliko brzina Vašeg Interneta (Download) padne na ispod 3,9 megabita (duže od 3 sekunde), slika može da se zamrzne, a ton nastavlja da radi. Ako češće imate smetnji “zamrzavanja”, savetujemo Vam da kontaktirate Vašeg Internet provajdera i da porazgovarate sa njima kako da se te smetnje otklone. Kao korisnik High Speed Interneta Vi plaćate za ugovorenu brzinu i Vaše je puno pravo da očekujete od njih ugovorenu i stabilnu vezu.

http://www...

Pojavilo se gore levo poruka http://www…. – Pomozite mi. Šta da radim?

Pritisnite strelicu na dole jednom i kada obeležite tu ip adresu plavom bojom, potvrdite dugmetom OK.

Zašto se ovo desilo? Ova poruka se pojavljuje svaki put kada je konekcija lošeg kvaliteta, tj. gubi se dok je risiver isključen. Ovaj problem se može rešiti ili podešavanjem rutera ili zamenom istoga. Kontaktirajte svog internet provajdera.

Niste dobili svoj odgovor na ovoj stranici? Evo načina kako možete da ih dobijete:

Evo nekoliko načina na koje možete da nas kontaktirate

Pitajte nas

Pišite nam pitanje koje Vas interesuje
...

Zovite podršku

Tehnička podrška:

0041 (0)44 551 10 99

...